Meet voortaan niet alleen je activity, maar ook je kracht

Tot nu toe zijn wearables en activity trackers meestal beperkt tot het tellen van stappen, die ook dingen als snelheid en hoogte kunnen meten. Wil je krachttraining doen, dan heb je niet zo veel aan bestaande trackers. Met nieuw Indiegogo-project PUSH komt daar wellicht verandering in.

De PUSH is namelijk een tracker die meet hoeveel kracht je verbruikt tijdens een training. Het apparaatje, ontworpen voor in de fitnessruimte, meet je kracht, je explosieve kracht, maximaal gewicht per oefening en het tempo van de oefeningen die je doet. Via een app kun je je resultaten bekijken.

Met de PUSH willen de makers fitness professioneler maken. Professionals hebben vaak toegang tot drukplaten en speciale sensoren, die voor gewone mensen te duur zijn. Informatie die al jaren beschikbaar is voor professionals, wordt met de PUSH voor iedereen bereikbaar.

De levering staat gepland voor april-mei volgend jaar. Maar zoals we deze week gezien hebben in Fundrush, lopen de meeste crowdfunding projecten vertraging op. Het is dan ook nog even afwachten of dit project überhaupt zijn doelstelling haalt en wanneer de trackers dan verstuurd worden.