Mercedes-Benz en enercity sluiten opslag van accu’s voor elektrische voertuigen aan op lichtnet

Mercedes-Benz energie

Mercedes-Benz Energy en enercity hebben samen een van de grootste accusystemen uit Europa in bedrijf genomen. Het systeem bestaat uit in totaal 3.240 accumodules die uiteindelijk in de derde generatie smart electric drive-vloot moeten komen, maar nu energie opslaan in het Herrenhausen.

Het doel van het systeem is de stabiliteit van de stroomtoevoer behouden. De elektrische opbrengst uit bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen kan namelijk schommelen. Om de toevoer aan de consument stabiel te houden, worden er nu vaak grote turbines aangezet in elektriciteitscentrales. Maar met het nieuwe systeem moeten accu’s dat werk dus over gaan nemen.

De lithium-ion accu’s moeten uiteindelijk in de elektrische voertuigen van Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, ingebouwd worden. Voordat de auto’s klaar zijn, moeten de accu’s echter ergens opgeslagen worden. Op deze manier dienen ze nog een tweede doel.

Mercedes-Benz energie

Helft operationeel

Op dit moment is ongeveer de helft van het nieuwe systeem operationeel en gekoppeld aan het netwerk. Dat zorgt voor een output van 5 MW. In 2018 moet het hele systeem klaar zijn en de totale capaciteit op 17,4 MWh komen te liggen.