Mercedes-Benz Vision Tokyo: zelfrijdende conceptauto met een loungebank

Mercedes-Benz Vision Tokyo

Woensdag blikten we al vooruit op de Tokyo Motor Show die vanaf vandaag open is voor het publiek. We spraken in dat artikel al onze verwachtingen uit over Mercedes-Benz die een nieuwe conceptauto zou tonen. Inmiddels weten we ook hoe de Mercedes-Benz Vision Tokyo er uitziet: een extreem strakke zelfrijdende auto met één grote bank binnenin.

De autofabrikant zelf omschrijft hem als een lounge op wielen, die bedoeld is voor de nieuwe generatie, de generatie Z. De auto is helemaal ingericht om jezelf, eventueel samen met vier anderen te vermaken terwijl het autonome besturingssysteem het werk doet, maar er is ook een mogelijkheid om toch het stuur over te nemen. Hiervoor past het interieur van de auto zich gedeeltelijk aan; een deel van de loungebank verandert in een klassieke autostoel.

Informatie kan worden weergegeven op de vooruit van de auto of op LED-schermen achterin. Daarnaast kunnen er 3D-hologrammen in het interieur worden geprojecteerd. Wat je daar aan zou hebben, geen idee, maar vet is het wel.

Mercedes-Benz Vision Tokyo

Bezoekers van de Tokyo Motor Show kunnen de Mercedes-Benz Vision Tokyo de komende dagen bekijken.