Mercedes en Lufthansa werken aan design van VIP-vliegtuigcabines

Vandaag kondigden Mercedes Benz Style en Lufthansa Technik, ter gelegenheid van het EBACE in Genève, een samenwerking aan voor het design en de bouw van VIP-vliegtuigcabines.

De auto-ontwikkelaar en vliegtuigonderneming werken aan een innovatief, luxe en volledig geïntegreerd cabineconcept voor vliegtuigen. Dit bijzondere interieur is vooral gericht op kortere vluchten. De twee ondernemingen richten zich bij deze samenwerking vooral tot particuliere klanten, die net een extra edge zoeken tijdens hun vliegtuigervaring.

Anders dan het standaard vliegtuiginterieur lijkt hier het design op een DNA-spiraal, waarbij de vloer, wanden en het plafond in elkaar lijken over te vloeien. Met ‘black panel’ ramen geïnspireerd op de Mercedes-Benz S-Klasse en 50-jaar aan ervaring in VIP-toestellen van Lufthansa, lijkt dit concept een succes te worden.

Wellicht is het strakke en dynamische design van dit cabineconcept qua budget wat minder toereikend dan de gemiddelde economy class-stoel, vernieuwend en fris is het wel.

1141273_2337585_1024_357_15C558_04