Messenger-berichten van Zuckerburg uit inbox van ontvangers verwijderd

Heb je ooit met Mark Zuckerberg of een andere topman van Facebook gekletst over Messenger? Dan is de kans groot dat je die berichten niet meer hebt. Het sociale medium heeft de berichten van deze mensen namelijk uit de inbox van de ontvangers verwijderd, zonder hen daarvan op de hoogte te stellen. Dat meldt TechCrunch.

Je kunt zelf je berichten niet verwijderen uit de inbox van de persoon naar wie de berichten verstuurd zijn. Dus een berichtje naar je moeder kun je niet uit haar inbox halen. Wel kun je je eigen inbox opschonen door berichten te verwijderen. Maar dan ziet je gesprekspartner de chats nog wel in zijn eigen inbox.

Dat geldt dus niet voor de berichten van Mark Zuckerberg en andere topmannen van Facebook. Hun berichten zijn nu wel uit de inbox van anderen verdwenen. Daardoor lijkt het alsof deze mensen een gesprek met zichzelf hebben gevoerd.

Veiligheidsoverwegingen

Volgens het sociale medium zijn de berichten van de topmannen wegens veiligheidsoverwegingen uit de inbox van ontvangers verwijderd. “Nadat Sony in 2014 werd gehackt, hebben we een aantal aanpassingen doorgevoerd om de communicatie van onze directeuren te beschermen”, aldus Facebook.

“Daaronder valt ook een beperkte houdbaarheid van de berichten die Mark Zuckerberg via Messenger verstuurt. We hebben deze aanpassing doorgevoerd binnen de juridische kaders om de berichten te bewaren.”