Met Confide verstuur je vertrouwelijke documenten écht veilig

Stel je wilt betrouwbare informatie delen met iemand. We weten inmiddels dat Snapchat, e-mail en zelfs telefoongesprekken niet veilig zijn. Wat doe je dan?

Confide, een app die in januari 2014 is gelanceerd, heeft haar dienst uitgebreid met de mogelijkheid om documenten en foto’s te versturen. Je hoeft geen angst te hebben dat iemand een screenshot van de informatie maakt, want dat is uitgesloten met de app.

Hoe werkt Confide?

Confide wordt ook wel gezien als de ‘Snapchat voor professionals‘. Als je een tekstbericht, document of foto ontvangt zie je nog niets. Zodra je met een vinger op het scherm drukt (en vasthoudt) wordt een deel van de tekst zichtbaar.

Vervolgens kun je naar beneden scrollen zonder je vinger van het scherm te halen. De eerdere tekst wordt weer verborgen terwijl de tekst ter hoogte van je vinger zichtbaar wordt.

vMlGqO

Heb je het tekstbericht gelezen, dan verdwijnt het bericht definitief. Op deze manier is het praktisch onmogelijk om een screenshot te maken van een tekstbericht of afbeelding.

Mocht je het toch voor elkaar krijgen dan zul je slechts een miniem deel zien. Zodra de app merkt dat je een screenshot maakt zal het bericht geheel verdwijnen, waardoor je niet meerdere screenshots kunt maken van de verschillende onderdelen van het bericht.

Zodra het bericht wordt geopend, wordt er een notificatie gestuurd naar de verzender van het bericht. Deze weet daardoor precies wanneer het bericht gelezen is. Mocht je toch een screenshot maken, dan krijgt de verzender ook daar een notificatie van.

Volgens mede-oprichter Jon Brod van Confide zijn alle berichten beveiligd:

We use standard military-grade encryption. When a message disappears, it is deleted from Confide’s servers and wiped from the phone completely.

Volgens Brod is Confide ideaal om vertrouwelijke informatie te delen die je anders naar iemand had gestuurd via e-mail of een telefoongesprek. Brod geeft aan dat zij off-the-record communicatie willen verplaatsen van offline naar online.

Confide is overigens niet de enige app die betrouwbaar is. Eerder schreven we al over Strings waarbij een verzender zelf in staat is om het bericht te verwijderen van andermans telefoon.