Met de Furbo Dog Cam is je hond altijd dichtbij

Hij is er altijd voor ons, maar wij niet altijd voor hem: de hond. In ons drukke mensenleven is het soms lastig om de tijd goed te verdelen. Dat is niet zo best, want de beste vriend van de mens heeft nou eenmaal ook aandacht nodig. Daar is nu ook een smart device voor: de Furbo Dog Cam.

Met dit apparaat kun je toch in contact blijven met je favoriete viervoeter als je zelf niet thuis aanwezig bent. Het ding bevat een microfoon en speakers, zodat jij de hond kan horen en je via je smartphone ook terug kunt praten. Mocht dat het beest in verwarring brengen, dan kun je ‘m altijd afleiden met een verwennerij.

De ontwerpers van de Furbo Dog Cam zijn een Indiegogo-campagne gestart om het apparaat op de markt te brengen. En die campagne is succesvol. Het streefbedrag van 50.000 dollar is inmiddels ruimschoots overschreden. Het klinkt immers aantrekkelijk: mocht je hond blaffen, dan krijg je daar een melding van en door de speakers kun je toch altijd in contact blijven met je huisdier. De vraag is alleen of je hond dat ook begrijpt. Want laten we vooral niet vergeten dat ze menselijke aandacht waarschijnlijk nog altijd ook fijn vinden.