Met de iskn Slate digitaliseer je automatisch al je schetsen

Voor mensen die veel schetsen en tekenen hebben is het vaak handig om hun creaties te digitaliseren. Je kunt ze natuurlijk scannen of fotograferen of je kunt je tekeningen maken met een speciale stylus op tekentablet of tablet. Maar hoe fijn zou het zijn als je gewoon kunt tekenen met een normale pen op normaal papier en dat ondertussen je tekening gedigitaliseerd wordt? Dat kan met de iskn Slate.

De Slate is een tekentablet waar je een vel papier of een schetsboek op kunt leggen. In combinatie met een pen of potlood die voorzien is van een speciale ring, kan hij realtime je tekeningen digitaliseren naar een iPad. De tekeningen zijn als afbeelding of vector te exporteren. En dat niet alleen: de app kan vervolgens ook nog eens je tekenproces omzetten in een filmpje. In de app kun je veder andere soorten tekengerij selecteren dan een normale pen voor wat extra creatieve effecten.

De iskn Slate wordt geleverd met de speciale ring die je om je pen of potlood kunt schuiven. Daarnaast komt hij op de markt met een reeks eigen pennen, die je zelf kunt bijvullen met standaardvullingen. Er zit geen batterij in de pennen of de ring, de intelligentie zit in de Slate, die een accu heeft die 10 uur meegaat. Hij heeft daarnaast een ingebouwd geheugen, waardoor je kunt tekenen zonder dat je je iPad in de buurt hebt. De tekeningen worden dan later overgezet.

De iskn Slate is tot stand gekomen met een Kickerstart-campagne in 2013; vorig jaar haalde het bedrijf daarbovenop nog een investering van twee miljoen dollar binnen. Volgende maand komt het product op de markt en op de IFA 2015 toonden ze het alvast aan het publiek. Voor 199 euro kun je de Slate vooruitbestellen in een pakket met een ring, twee pennen en een hoes waar tevens een iPad in past.