Met de Makerarm kun je o.a. 3D-printen, schilderen en laser snijden

Makerarm

De Makerarm is een bijzonder Kickstarter-project dat de functie van ontzettend veel apparaten combineert met één handige robotarm. Normaliter komen 3D-printers in de vorm van een rechthoekige doos, wat er voor zorgt dat de maximale omvang van je creatie gelimiteerd is. Met de Makerarm is deze limitatie verleden tijd.

De robotarm wordt geleverd met verschillende soorten koppen, die je voor verschillende functie kunt monteren aan de arm. Standaard heb je armen om 3D te printen, met laser te snijden, een boor om vormen uit te boren, een module om meet te tekenen of lijnen te trekken, en een arm om bepaalde dingen in elkaar te zetten. Bovendien kunnen ontwikkelaars ook hun eigen arm bouwen, waardoor de mogelijkheden van de Makerarm eindeloos zijn.

De robotarm is overigens niet goedkoop, de prijzen liggen tussen de 1000 euro en 1500 euro en niet alle modules worden er bij geleverd. Momenteel is via Kickstarter 62.000 dollar van de benodigde 350.000 dollar al toegezegd door consumenten.

Vooral de omvang van de machine is opmerkelijk, normaal is dit soort professionele apparatuur groot, maar de Makerarm past makkelijk op een normaal bureau. Er zitten overigens wel wat limitaties aan de 3D-print mogelijkheden: de maximale afmetingen van een 3D-print zijn 76,2 bij 25,4 centimeter. De Makerarm werkt via wifi en hoeft dus niet aan een PC aangesloten te zijn. De makers van de Makerarm zijn momenteel bezig om software te ontwikkelen die de machine aanstuurt. Maar ook andere programma’s zoals Autodesk Fusion 360 gaan werken met de Makerarm.

Makerarm software

Tussen september en oktober in 2016 worden de eerste exemplaren verstuurd naar klanten, mits de Kickstarter-campagne het benodigde bedrag ophaalt.