Met de Ninja Sphere controleer je bijna alles in huis

De meest geavanceerde beveiligingssystemen kunnen niet alles in je huis in de gaten houden. Een nieuw connected apparaat, de Ninja Sphere genoemd, kan dit wel. De Ninja Sphere geeft zelfs een automatische melding zodra iemand iets probeert te stelen, ook al is het maar zo groot als een fles dure wijn van je collectie.

De Ninja Sphere is uitgerust met LED’s, Bluetooth en WiFi. Hiermee kan het apparaat alles volgend. Bijvoorbeeld ook je huisdieren, als deze een Bluetooth-tag dragen. Ook kun je tags en sensoren plaatsen bij objecten, zodat je weet wanneer een object verplaatst wordt. Handig voor een computer of een sieradendoosje.

De Ninja Sphere gebruikt hiervoor een techniek genaamd ‘trilateration’. Hiervoor worden drie of meer sensors gebruikt. Door de sterkte van de verschillende signalen te vergelijken en te kijken waar de signalen overlappen, kan bepaald worden waar een object zich bevindt.

Sphere2

Het hele project wordt open source. Input en ontwikkeling van gebruikers wordt dan ook sterk gewaardeerd. Gebruikers kunnen met de open source software zelf programma’s maken om er voor te zorgen dat apparatuur van andere ontwikkelaars ook goed werkt met de Sphere.

De Ninja Sphere is afkomstig van de makers van de Ninja Blocks, kleine apparaatjes om je huis conencted te maken. De Sphere werkt dan ook goed samen met de Blocks. Alle ervaringen die het team heeft opgedaan bij de ontwikkeling van de Blocks is gebruikt bij het maken van de Sphere.

De Ninja Sphere is te vinden op Kickstarter. Het project heeft haar doelstelling al ruim behaald. De Spheres zijn hier nog 33 dagen te bestellen met een prijs vanaf 249 Australische dollars. In juni moeten de eerste Spheres verzonden worden.