Met de PetCube kun je spelen met je huisdier, ook al ben je zelf niet thuis

De laatste tijd zien we steeds vaker technologische innovaties voor huisdieren. Zo zijn er bijvoorbeeld de FitBark en de Whistle, twee activity trackers voor honden. Maar wat nu als je niet thuis bent? Hoe kun je dan in de gaten houden hoe het met je hond of kat gaat? Hier komt de PetCube in beeld.

De PetCube is een kubus die baasjes in staat stelt om ook als ze zelf niet thuis zijn, toch te kunnen spelen met hun huisdier. In deze kubus zitten een camera, luidspreker, Wifi-verbinding en laser-pointer verwerkt. Met een smartphone-app kan het baasje zien hoe het gaat met het dier of de laser-pointer bewegen om te kunnen spelen met de hond of kat.

Petcube

Dankzij de camera is het ook mogelijk om filmpjes of foto’s te maken van de beesten. Deze kunnen automatisch geüpload worden naar verschillende sociale netwerken. Ik zie mijn Facebook- en Twitterfeed al weer overspoeld worden door schattige video’s van huisdieren.

PetCube past peerfect in het hectische leven van nu. Mensen zouden graag meer tijd thuis met hun huisdier willen doorbrengen, maar krijgen niet altijd die kans. Met de PetCube hebben de makers een manier gevonden om zowel het baasje als het huisdier gelukkig te houden

Naast huisdieren zien de makers van PetCube ook mogelijkheden voor dierenasiels. Omdat meerdere mensen hun smartphone kunnen verbinden met een kubus, kunnen meerdere mensen spelen met dieren in het asiel. Hierdoor hopen de makers dat meer dieren een thuis kunnen krijgen.

De PetCube was een project op Kickstarter en heeft ruim twee keer meer opgehaald dan de doelstelling. De eerste Cubes worden in mei 2014 verstuurd. Mocht je ook de kubus niet besteld hebben via Kickstarter, dan kun je hem hier pre-orderen voor $149,-.