Met de Whistle Camera app voor Android maak je foto’s en selfies door te fluiten

Het woord “hands-free” zal nooit meer hetzelfde zijn: stel je eens voor dat je niet meer onhandig met je touchscreen in de weer moet om een foto te maken met je smartphone, en stel je voor dat je niet eens een fysieke knop in hoeft te drukken om een selfie te maken.. Met Whistle Camera is dit nu allemaal mogelijk!

Deze app voor Android laat gebruikers fluiten om een foto te maken. De camera reageert op het fluitsignaal en wordt hierop automatisch ingeschakeld. Gebruikers kunnen de gevoeligheid van de fluitdetector zelf instellen wat wel nodig blijkt te zijn in rumoerige omgevingen, aldus een review van thenextweb.com.

Whistle camera kan zowel de camera op de voor- als achterkant van je toestel bedienen. Hierdoor wordt het ook mogelijk om selfies te maken. De camera gaat op het fluitsignaal automatisch aftellen vóórdat de foto wordt gemaakt, zodat gebruikers niet al fluitend vast worden gelegd.

De Whistle camera zou ideaal zijn volgens het bedrijf wanneer je tijdens het rijden in de auto foto’s wil maken – of dit ideale plaatjes op levert is wel de vraag-, en verder zou het systeem vooraal heel erg handig zijn in de winter: nu kun je gewoon je handschoenen aan laten terwijl je een foto maakt!

w640