Met deze acht films ben je in no-time in de Kerstsfeer

Kerstfilms

De feestdagen staan voor de deur, wat betekent dat het hoog tijd is om in een Kerststemming te komen. En hoe doe je dat nu beter dan door een aantal fijne Kerstfilms te kijken? De diverse streamingdiensten bieden er gelukkig genoeg aan om uit te kiezen. Wij zetten een aantal fijne films van verschillende streamingdiensten voor je op een rij.

Kerstfilms bij Netflix

Wie van Kerstfilms houdt, zit goed bij Netflix. De streamingdienst heeft er zelfs een hele aparte pagina voor ingericht, waar ontzettend veel opties staan. Eén van die opties is bijvoorbeeld A Boy Called Christmas. Deze film is een soort origin story voor ‘Father Christmas’. In de film ontmoeten we het jongetje Nikolas, dat ook wel Christmas genoemd wordt. Zijn vader gaat op verzoek van de koning op zoek naar het magische dorpje Elfhelm. Maar hij komt maar niet terug, waarop Nikolas besluit zijn vader te gaan zoeken. Samen met zijn muis en een rendier komt hij zo in een bijzonder avontuur terecht.

De film is niet alleen verrassend en leuk, maar zit ook vol met bekende namen. Zo wordt de vader van Nikolas gespeeld door Michiel Huisman (Haunting of Hill House, Game of Thrones). Daarnaast zitten er in ieder geval twee acteurs in die je onder meer van de Harry Potter-films (en nog veel meer) kent: Maggie Smith (professor McGonagall) en Jim Broadbent (Slughorn).

Een andere fijne (Nederlandstalige!) Kerstfilm is De Familie Claus 2. Vorig jaar zagen we al het eerste deel, dat ging over Jules Claus. Hij had altijd een hekel aan Kerstmis, maar dan ontdekt hij dat zijn grootvader niemand minder is dan de Kerstman. In dit tweede deel heeft hij zijn hekel aan Kerstmis laten varen. Nu helpt hij zijn grootvader om samen de cadeautjes te bezorgen. Alles lijkt volgens plan te gaan, totdat Jules een speciale brief krijgt met een interessante vraag.

Zoals gezegd heeft Netflix ontzettend veel Kerstfilms, waaronder vele klassiekers waar je van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan Love ActuallyHow the Grinch Stole Christmas en Elf.

Videoland in Kerststemming

Ook Videoland heeft een aparte pagina voor zijn Kerstfilms, waar net als bij Netflix een enorm aanbod te vinden is. En ja, ook hier zijn talloze klassiekers te vinden. Maar ook een aantal minder bekende films.

Eén van die films is bijvoorbeeld A Gift For Christmas, een romantische film die zich rond de Kerst afspeelt. De onhandige boekenverkoopster Darcy veroorzaakt een ongeluk met haar fiets, waardoor een man genaamd Aidan gewond raakt. Als Darcy Aiden de volgende dag in het ziekenhuis bezoekt, blijkt hij geheugenverlies te hebben. Darcy probeert hem te helpen herstellen en wordt verliefd op hem. De vraag is dan: wil ze nog wel dat zijn geheugen terugkeert?

Een andere toffe Kerstfilm die je op Videoland kunt bekijken, is Office Christmas Party. Daarin zien we hoe Clay (T.J. Miller) door zijn zus en CEO Carol (Jennifer Aniston) dreigt zijn baan te verliezen. Hij probeert dat te voorkomen door een grote klant binnen te halen met een Kerstfeestje op kantoor. Dat had een bescheiden werkborrel moeten zijn, maar natuurlijk loopt dit enorm uit de hand. Met andere woorden: bereid je voor op het tofste feest van dit seizoen!

Kerst bij Prime Video

Naast Videoland en Netflix kent Nederland natuurlijk nog veel meer streamingdiensten, zoals Amazon Prime. En ja, ook daar is een speciale Kerstpagina ingericht. Daar vindt je bijvoorbeeld de film A Heavenly Christmas, met onder meer Kristin Davis (Sex and the City), Eric McCormack (Will & Grace) en Shirley MacLaine (Terms of Endearment).

De film gaat over Eve Morgan, een echte workaholic die weinig met Kerstmis bezig was. Maar als ze overlijdt wordt ze gered door een echte Kerstengel. Ook zij moet een engel worden, en haar eerste taak is om de worstelende zanger Max te helpen om zijn muzikale gaven in te zetten. Maar dan wordt ze verliefd op Max.

Voor wie echt even in de klassiekers wil duiken, staat er wel een heel bijzondere film op Prime: It’s A Wonderful Life. Die uit 1951, volledig in zwart-wit. Voor wie de film niet kent: hierin volgen we George Baily, die alles lijkt te hebben. Maar dan gaan de zaken slecht en lijkt het leven niets meer te bieden te hebben. George wil een einde aan zijn leven maken, maar zijn beschermengel Clarence denkt daar toch anders over. Dus laat zij hem zien hoe de wereld eruitziet zonder George erin.

Kerstfilms bij Disney+

Natuurlijk heeft ook Disney+ stapels Kerstfilms in de aanbieding, evenals een aantal series. Zou zou de Marvel-serie Hawkeye zelfs al als Kerstserie kunnen gelden. Maar natuurlijk is er ook weer een aparte pagina waar je in kunt duiken voor wat toffe Kerstfilms.

Hier vind je logischerwijs allerlei Kerstfilms van Disney zelf, bijvoorbeeld A Christmas Carol uit 2009. De film vertelt het bekende verhaal: Ebenezer Scrooge is een zure man, die niets speciaals doet met de Kerst. Maar dan wordt hij bezocht door drie geesten, die hem op reis nemen door zijn verleden, heden en toekomst. Scrooge ontdekt op die manier dat hij actie moet gaan ondernemen en zijn hart moet openen, voor het te laat is.

Een andere fijne Kerstfilm is Jingle All The Waymet Arnold Schwarzenegger. Hij belooft zijn jonge zoon dat de Kerstman hem het allereerste cadeautje op zijn verlanglijstje komt brengen. Maar dat betekent wel dat hij dit cadeau moet vinden. En wat blijkt nou: het zoontje wil een vrijwel onmogelijk te vinden speeltje hebben. En zo komt de vader op een hilarische en gekke race door de stad, in de hoop op tijd het stuk speelgoed te kunnen vinden.

Foto: Shutterstock.com