Met deze mobiele telefoon voor om de pols zijn je kinderen altijd bereikbaar


Vandaag verscheen Tinitell op Kickstarter; naar eigen zeggen ”s werelds kleinste mobiele telefoon speciaal voor kinderen.’ Het apparaat dat om je pols kan worden gedragen zou echter qua uiterlijk en functies net zo goed leuk zijn voor volwassenen.

Net als vrijwel iedere smartband voor kinderen op de markt richt Tinitell zich in de eerste plaats op de veiligheid van kinderen; met deze gadget om de pols van je kind hoef je je als ouder niet meer zorgen te maken.

Tinitell is namelijk een mobiele telefoon; en ook niet meer dan dat. Het apparaat stelt kinderen in staat snel iemand te bellen en andersom kunnen ouders hun kinderen nu overal bereiken. Toch lijkt de Tinitell alles behalve op een mobiele telefoon; we zien geen beeldscherm, het is een polsband en bovenal ontbreken er knoppen waarmee een telefoonnummer kan worden ingetoetst.

55e4b2c9877835a8ad3a9ff130ff3b14_large

Het enige wat we zien is een cirkelvormige knop (zoals we die nog kennen van de iPod) en twee kleine drukknoppen aan de zijkant van het apparaat. Meer is er ook niet nodig, Tinitell werkt namelijk met stembesturing. De gebruiker hoeft alleen maar een knop in te drukken en de naam te noemen van de gene die hij wilt bellen. Via een bijbehorende applicatie kunnen ouders verschillende nummers op het apparaat instellen:

The parent or guardian programs Tinitell’s app, inputting the relevant numbers and assigning the names to be recognized by the phone’s voice recognition system. There’s an intuitive LED system to let you know when it needs a charge and shows when a call is activated. You just run everything though Tinitell’s app, which also features a variety of GPS positioning functions if you just want to check they are where they say they are.

Met de app kunnen ouders hun kinderen dus ook nog via GPS in de gaten houden. Hoewel dat misschien een beetje ver gaat in de ‘bescherming’ van je kinderen is het belconcept slim bedacht. De smartband komt in verschillende kleuren maar of kinderen er blij van worden is wel de vraag; qua uiterlijk lijkt het apparaat beter aan te sluiten bij de smaak van volwassenen.

w640-2

Tinitell is overigens niet de eerste smartband op de markt die zich speciaal richt op kinderen. Eerder al zagen we de KidiZoom en de Filip en bovendien verscheen vandaag nog de LeapBand waarmee kinderen worden gemotiveerd meer te bewegen.Vergeleken deze geavanceerde gadgets, is de Tinitell een vrij sober maar praktisch alternatief.