Met deze ring bestuur jij je apparaten met slechts een simpele handbeweging.


De Ring is, zoals de naam al zegt, een wearable in de vorm van een doodnormale ring. Met behulp van verschillende sensoren en elektronica kan de drager door middel van bewegingen andere apparaten besturen. Het kickstarterproject verzamelde in anderhalve dag haar hele budget al bij elkaar, en zal snel verschijnen op de markt.

Vergelijkbaar met een Wii controler is de ring te controleren door middel van bewegingen. Door apparaten te configureren met de bijgevoegde software zijn gebruikers in staat deze in het vervolg te besturen met behulp van een simpele handbeweging!

De techniek, in de vorm van een ring, klinkt je misschien bekend in de oren; eerder dit jaar werd de Fin Wearable gelanceerd tijdens CES in Las Vegas. De Ring is echter een stuk geavanceerder, en bovendien beschikbaar in zes verschillende vingermaten.

De sensoren in de Ring zijn in staat al de kleinste bewegingen van de vinger te detecteren aldus de makers. Verschillende veelgebruikte handelingen (zoals bellen, muziek luisteren of het activeren van de camera) werken al met vooraf ingestelde bewegingen. Daarnaast kunnen gebruikers zelf bewegingen configureren door middel van de bijgevoegde applicatie.

Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van letters in de lucht om tekst in te voeren, of het besturen van apparaten in je huis. Een Tweet of Facebook bericht kun je dus in het vervolg letterlijk in de lucht schrijven! Ook bevat de ring een ingebouwde vibratie motor en LED voor het melden van inkomende berichten of alerts.

5a26f009a1e10b8058810ada74289f40_large

Het succes op Kickstarter is dus zeker geen verassing. Niet alleen de mogelijkheden klinken veelbelovend en erg handig, de ring ziet er ook nog eens (voor een wearable) opvallend goed uit! Ik zou deze gadget zeker eens uit willen proberen, wat jij?

Op dit moment is de Ring er voor iOS en Android apparaten met Bluetooth 4.0 ondersteuning. Ook de Windows Phone software zal snel volgen.