Met dit slimme fietsslot op zonne-energie raak je jouw fiets nooit meer kwijt


Iedere dag na werk is het weer raak bij de fietsenstalling op het station; ‘waar had ik hem ook al weer neergezet,’ hoor je menig persoon denken terwijl hij tussen de eindeloze rijen fietsen heen dwaalt. En eenmaal gevonden zul je net zien dat je je sleutel niet meer kan vinden, oftewel: dat kan praktischer, dat kan slimmer.

Het was alleen nog maar een kwestie van tijd voordat de eerste slimme fietssloten op de markt zouden verschijnen die dit soort herkenbare problemen op zouden lossen. Na een succesvolle Kickstartercampagne van de Lock8 is er nu ook de Skylock, een slim slot waar iedere fietser blij van wordt. Met het slot hoef je je nooit meer zorgen te maken om je fiets, en ook niet om jezelf..

Skylock is een high-tech fietslot dat ontwikkeld is door Velo Labs. Het slimme slot werkt op zonne-energie en is via Bluetooth verbonden aan je mobiele telefoon waardoor de eigenaar zijn fiets makkelijk terug kan vinden en hiermee het slot draadloos kan openen.

Het slot bevat bovendien een versnellingsmeter waardoor de eigenaar van de fiets, net als bij de Lock8, alerts ontvangt bij onverwachte bewegingen. Op deze manier fungeert het slot als een soort anti-diefstal systeem. In tegenstelling tot de Lock8 lijkt de Skylock echter niet het sóort beweging te herkennen, en is het dus de vraag wat er precies met je fiets gebeurt op het moment dat je een alert ontvangt.

f17cfed3-443e-4a02-9a96-703cb6d783cb-625x418
Het slot is overigens niet alleen een handige gadget om je fiets mee in de gaten te houden, het slot houdt ook jóu in de gaten. Dat wil zeggen; de fiets herkent ook beweging tijdens het fietsen. In het geval van een ongeluk ontvangt de fietser een push-notificatie, en wanneer hier niet tijdig op wordt gereageerd dan zal het slimme slot uitgaan van het ergste en automatisch hulpdiensten inschakelen.

Maar dat is nog niet alles, Velo Labs heeft ook nog een fiets-leensysteem geïntegreerd in de Skylock app. Wanneer een vriend jouw fiets wilt lenen dan kun je hem toevoegen aan een ‘vertrouwd netwerk’ op de app waardoor ook hij in staat is het slot te openen, ook als je niet in de buurt bent! Wat wil je nog meer?

401e0369-8d46-493e-9cde-fef707897dba-625x418