Met slimme sensoren van Mogees wordt zelfs je koffiekopje een muzikaal instrument

Met Mogees kan ieder willekeurig object veranderen in een muzikaal instrument. Het apparaat, ontwikkeld door muziektechneut Bruno Zamborlin, was al langer bekend maar staat nu dan ook eindelijk op Kickstarter.

Met behulp van een kleine geluidssensor kunnen vibraties in willekeurige objecten worden opgespoord en geanalyseerd. Een speciale geluidstechniek wordt gebruikt om de akoestische waarden van het object te verbeteren en muzikaal te maken.

Door de sensor aan te sluiten op je smartphone is de gebruiker in staat de geluiden op te nemen en te bewerken. Door op objecten te tikken, slaan of trommelen kan eindeloos worden geëxperimenteerd met geluid en ontstaat er een totaal nieuwe muziekervaring.

Het leuke is dat Mogees toegankelijk is voor iedereen ongeacht je muzikale of technische achtergrond. Zelfs voor de meest a-muzikale persoon is het leuk om de wereld op deze nieuwe manier te ontdekken, de mogelijkheden zijn immers eindeloos.

Altijd al willen weten hoe mooi een ijzeren hek of verwarmingsbuis eigenlijk kan klinken? Check de video voor een muzikaal ‘Mogees’ hoogstandje!