Met Patatap componeer je jou eigen muzikale kunstwerk via je toetsenbord


Open deze website, zet je koptelefoon op en begin met typen…  ervaar vervolgens het beeld en geluid dat je hiermee creëert! Dit is Patatap: een vrolijke interactive website die ontworpen is door Jono Brandel in samenwerking met de muziekcomponist Lullatone. Patatap wordt omschreven als ‘een draagbare animatie- en geluidskit’ en verandert jou toetsenbord in een instrument waarmee muzikale animaties worden gecreëerd.

Druk een willekeurige toets in van A tot Z om verschillende geluidseffecten te creëren. De geluiden worden vergezeld met allerlei kleurrijke bewegende vormen – onder andere geïnspireerd op het werk van Piet Mondriaan. Heb je het hele alfabet al gehad en ben je de geluiden inmiddels beu? Geen zorgen: toets de spatiebalk en alle geluiden en graphics zullen veranderen!

Het idee achter Patatap is om visuele muziek te introduceren aan een groot publiek, en om synesthesia te bereiken: een neurologisch fenomeen waarbij het stimuleren van een zintuig leidt tot automatisch ervaringen van een ander zintuig. Ook willen weten hoe jou naam klinkt en gevisualiseerd wordt, leuke beats creëren of gewoon je frustratie of plezier er uit ’typen’? Ga naar Patatap!