Met Sony’s ‘Multifunctional Light’ bedien je meer dan alleen het licht

Sony heeft in Japan een slimme lamp gepresenteerd die meer doet dan alleen het licht verzorgen in de kamer. Zo heeft hij een detectiesysteem waarmee hij bijvoorbeeld merkt wanneer je in een kamer bent en daarom de verwarming een paar graden hoger zet.

Volgens Engadget heet de nieuwe slimme lamp van Sony de ‘Multifunctional Light’. De lamp is dan ook niet alleen een lamp, maar werkt eigenlijk meer als een hub voor andere slimme apparaten in huis. De Multifunctional Light heeft namelijk naast de LED-verlichting ook een ingebouwde bewegings-, temperatuur-, en vochtigheidssensoren, een speaker en een microfoon.

Door middel van de bijbehorende app kun je andere slimme apparaten aansluiten en bedienen via de lamp. Zo kun je via de app instellen dat wanneer er beweging in een ruimte gedetecteerd wordt door de lamp, dat de televisie aangaat of er een melding wordt verstuurd naar je smartphone. Maar je kunt via de app ook op je werk alvast de slimme lamp een seintje geven om de thermostaat aan te zetten.

Door middel van de speaker en microfoon kan hij daarnaast gesprekken opnemen en afspelen. Via de app is het daarnaast mogelijk om bijvoorbeeld door de speaker van de lamp te laten weten dat je bijna thuis bent en er alvast met het eten begonnen kan worden.

De ‘Multifunctional Light’ van Sony is dan ook eigenlijk een lamp, beveiligingssysteem en een geluidsinstallatie in één. Engadget laat weten dat de lamp binnen kort te koop is in Japan, maar dat het niet bekend is of de lamp ook naar Europa en de Verenigde Staten komt.