Met Tado is je oude airconditioner vanaf nu te besturen via je smartphone

Behoefte aan iets nieuws, maar vind je het zonde om al je oude apparatuur te vervangen voor nieuwe, slimme varianten? Dan heeft Tado misschien iets voor jou. De Duitse Nest-concurrent komt met een nieuw product op de markt waarmee je jouw oude airconditioner slim kan maken!

Het product, genaamd Tado Cooling werkt volgens het bedrijf op 82 procent van alle op afstand bedienbare airconditioning systemen wereldwijd. In combinatie met een smartphone app fungeert de Cooling als een interface tussen de gebruiker en de airconditioner.

Net als met Tado’s oorspronkelijke systeem weet de applicatie door middel van een locatietracker precies wanneer een gebruiker op weg is naar huis, of wanneer juist niemand meer thuis is. Op basis hiervan weet het systeem wanneer de airconditioning aan of uit moet.

Dit wordt overigens niet alleen gebaseerd op de aanwezigheid van de bewoners, maar is ook afhankelijk van het weer. Op deze manier kan het systeem energie besparen wanneer dat mogelijk is.

De keuze om na een slimme thermostaat ook met een slim airconditioning systeem op de markt te komen past op verschillende manieren bij Tado. Allereerst kan het bedrijf veel van zijn bestaande producten – denk aan zijn locatie-gebaseerde cloud service – hergebruiken. Daarnaast kan Tado zich met zijn nieuwe koers nu ook op nieuwe ‘warmere’ markten buiten Europa richten. CEO Christian Deilmann vertelt:

I have this product on my mind for at least 5 years and want to bring it to life now. With Tado Cooling we really get the chance to build a global brand and at the same time offset seasonality of our heating product. Of course we can build up on our existing climate control technology platform which makes it easier to build a great product.

De Tado Cooling is nu te vinden op het crowdfundingplatform Kickstarter waar het bedrijf $150,000 probeert in te zamelen. Investeerders kunnen het koelsysteem al voor $99 verkrijgen, de uiteindelijke prijs van het apparaat zal op $149 liggen.