Met Visage maak je eenvoudig de mooiste datavisualisaties

Visage, is een nieuw platform waarmee je eenvoudig mooie datavisualisaties kan maken zonder dat je daarvoor een vormgever hoeft te zijn. Er is allerlei software op de markt waarmee je visualisaties kunt maken maar Visage weet toch de aandacht te trekken omdat het programma erg flexibel en gepersonaliseerd werkt.

Jake Burkett is een van de vier oprichters van Visage, de andere oprichters komen van Column Five, een van de eerste informatie-design bedrijven. Zij creëerden content en infographics – op dat moment nog nieuw – voor Mint.com. Hierdoor merkten ze dat er grote vraag is naar mooi vormgegeven content die in lijn is met de huisstijl van een bedrijf.

“There’s a spectrum of how people define ‘on brand,’” zegt Burkett. “What’s sufficient for most people are fonts and color palettes.” Daarnaast creeërt het bedrijf ook gratis templates in de kleuren van je bedrijf. “Give us your brand guidelines; it just takes us a little time.”

Voor grote bestellingen zal het team van Visage ook een meer complexe set van templates ontwikkelen om de visuele stijl van een bedrijf over te brengen. Deze templates zullen dan ook alleen beschikbaar zijn voor het betreffende bedrijf en kunnen eventueel open-source templates gemaakt worden zodat het bedrijf zelf nog wat aanpassingen kan doen. “Everything is designed to be dynamic,” zegt Burkett, “We are of the position that you can never replace a designer.”

Visage is voorlopig alleen beschikbaar voor bedrijven maar zal in de loop van de zomer ook beschikbaar worden voor consumenten die zelf aan de slag willen met visualiseren.

report-themes