Microsoft begint test voor streamen van Xbox-spellen naar je telefoon

Project-xCloud-Xbox-Microsoft

Hoewel je op de Xbox ontzettend fijn kunt gamen, wil je dat soms ook op een ander apparaat doen of vooral even niet op de tv in je woonkamer. Microsoft onthulde daarom ruim een jaar geleden een streamingdienst: Xbox Console Streaming. En die dienst is nu als preview beschikbaar.

Xbox Console Streaming is een nieuwe functie waarmee je spellen van de Xbox One kunt streamen naar een mobiel apparaat. Vooralsnog werkt dit alleen met een Android-telefoon, mits deze op Android 6.0 of hoger draait en Bluetooth 4.0 heeft.

Misschien dat je nu even in de war raakt. Het is namelijk de tweede streamingdienst van Xbox die nu als preview beschikbaar is. Eerder werd ook Project xCloud als preview beschikbaar, waarmee je games direct vanuit de cloud kunt spelen op allerlei apparaten. Dat is anders dan Console Streaming, dat je Xbox zelf gebruikt om de games te streamen en te kunnen spelen.

Groot verschil is bovendien dat Project xCloud nu slechts vier spellen ondersteunt. Na de preview van de dienst komen er meer beschikbaar. Console Streaming geeft je echter toegang tot alle spellen die je al geïnstalleerd hebt staan op je persoonlijke console.

Alleen in VS en VK

Helaas voor ons vindt de preview niet in Nederland plaats. Console Streaming is alleen beschikbaar voor Xbox Insiders in de Alpha en Alpha Skip-Ahead ringen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

De bedoeling is echter dat de dienst uiteindelijk verder uitgerold wordt. Microsoft heeft namelijk een visie om overal waar je wil Xbox-games te kunnen spelen. En dat moeten xCloud en Console Streaming dus mogelijk maken.

Console Streaming moet op den duur dan ook beschikbaar worden voor meer Insider ringen en meer regio’s. Wanneer dat is, is nog niet bekend.