Microsoft lanceert eigen betaal-app voor smartphones

Nederlandse iOS-gebruikers kijken halsreikend uit naar Apple Pay, Android Pay is inmiddels behoorlijk groot en nu gaat ook Microsoft meedoen met een eigen betaal-app. Amerikanen die als Windows Insider nieuwe software mogen testen en die een Lumia 650, 950 of 950 XL bezitten, kunnen nu gebruikmaken van NFC-betalingen.

De feature zit in een nieuwe versie van de Wallet-applicatie, maar is alleen te gebruiken in winkels die hier ondersteuning voor bieden. Daarnaast is Microsoft’s nieuwe app alleen te gebruiken met bepaalde Amerikaanse banken, zoals Bank of America.

Net als bij Apple Pay en Android Pay ontgrendel je je smartphone en houd je deze bij het pinapparaat. De app heeft daarnaast de mogelijkheid om cadeaubonnen, klantkaarten en andere pasjes te bewaren. Maar al die features zitten nu nog niet in de app verwerkt. Het gaat immers nog om een versie voor ontwikkelaars. Dit betekent dat de app waarschijnlijk nog veel bugs heeft.

Wanneer de nieuwe versie van Microsoft’s Wallet beschikbaar wordt voor iedereen, is nog niet bekend. Grote kans is echter dat deze verschijnt bij de Windows 10 Anniversary Update die deze zomer uitrolt.