Microsoft betaalt 100 miljoen dollar voor overname agenda-app Sunrise

Microsoft is druk bezig om zichzelf opnieuw uit te vinden. Nadat de softwaregigant eerder de populaire e-mail-app Accompli overnam, wordt nu 100 miljoen dollar (ruim 87 miljoen euro) neergeteld om de geliefde agenda-app Sunrise over te nemen.

De overname wordt gemeld door Techcrunch, een tech-blog dat normaliter betrouwbare informatie publiceert. Het ziet er naar uit dat Microsoft druk bezig is om populaire ‘concurrerende’ startups op te kopen om haar eigen diensten te optimaliseren.

Techcrunch meldt dat de Sunrise app als onafhankelijk product toegankelijk blijft, maar dat zij de technologie van Sunrise in de toekomst zullen integreren in haar eigen producten. Hetzelfde deed de softwaregigant met e-mail-app Accompli, dat werd overgenomen voor 200 miljoen dollar. Accompli is inmiddels bekend onder de naam Outlook, Microsoft’s eigen e-maildienst.

Sunrise, opgericht in 2012, biedt diverse agenda-applicaties aan voor iOS, Android en desktopgebruikers die gebruikt kunnen worden met onder andere Google-calendar, iCloud en Microsoft Exchange. Het toevoegen van diverse agenda’s van verschillende providers is één van de succesredenen van Sunrise.

2-Sunrise-Calendar-the-runner-up

De overnames van Accompli en Sunrise, samen goed voor 300 miljoen dollar, laten zien dat Microsoft druk bezig is om zichzelf opnieuw uit te vinden, zeker wat betreft op mobiel vlak. Beide apps zijn concurrenten van Microsoft’s eigen diensten, maar worden vervolgens feilloos verweven in haar eigen producten.

Microsoft werkt momenteel aan een omslag. Zo zullen de stand-alone (onafhankelijke) producten plaats maken voor een complete dienst van Office. Office wordt volgens bronnen een dienst die wordt aangeboden aan zowel particulieren als de zakelijke markt om de productiviteit te verhogen.

Om deze slag te winnen heeft Microsoft nog het een en ander goed te maken op het gebied van mobiel. Deze overnames zijn daarmee het begin.