Microsoft brengt Cortana de woonkamer binnen via de Xbox One

Xbox One

Microsoft heeft er voor gezorgd dat allerlei apparaten uiteindelijk in de basis werken op Windows 10, ook de Xbox. Hierdoor is het makkelijker om functies toe te voegen aan de spelcomputer die al in Windows zitten. Zoals Microsofts virtuele assistent Cortana. Die komt deze zomer beschikbaar op de spelcomputer.

Met Kinect introduceerde Microsoft als stembediening voor de Xbox, nu wordt deze optie uitgebreid en gestroomlijnd. Voortaan kun je je Xbox aanzetten door ‘Hey Cortana, Xbox On’ te zeggen en je kunt bijvoorbeeld games opstarten of vrienden uitnodigen op een spel te spelen.

De functionaliteit is in eerste instantie heel erg gefocust om het aansturen van de Xbox zelf. Er zitten echter ook wat andere functies in, schrijft Engadget. Zo kun je zoeken naar restaurants in de buurt en is je Cortana notitieboek is ook beschikbaar. Hopelijk is dit slechts het begin, want als Microsoft Cortana op de Xbox One verder op gooit kan het op die manier de spraakassistent je woonkamer inbrengen zoals de Amazon Echo dat al doet en Google dat wil doen met Home.

Een groot voordeel is dat Microsoft al een heleboel Xbox Ones in huiskamers heeft staan. Je hoeft geen speciaal apparaat te kopen, maar krijgt de functie er gratis bij in een bestaand apparaat. Als Microsoft dit slim weet aan te pakken kan het de perfecte strategie zijn om Cortana groot te maken en de strijd met Amazon, Google en Apple te winnen.