Microsoft brengt dit jaar eindelijk nieuwe versie van Office voor Mac uit

Microsoft zal nog voor het einde van het jaar – eindelijk – een nieuwe versie van Office voor Mac uitbrengen. De versie die op dit moment beschikbaar is (2011), ligt ver achter op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gebruikersinterface en functionaliteit.

De huidige versie is wel geüpdatet om in combinatie met het Office 365 abonnement te werken maar qua design is er niets veranderd of verbeterd. De trage ontwikkeling van een nieuwe versie heeft vooral te maken met het feit dat de Mac business afdeling door Microsoft gesloten werd.

Er zijn inmiddels echter teams van ontwikkelaars opgericht voor elke Office applicatie die van elk product versies voor verschillende platforms zullen ontwikkelen. Naast een Mac versie is er dus misschien ook een iOS en Android versie te verwachten. De Android SDK die Microsoft vorige week uitbracht wijst hier ook op.

Toch heeft Microsoft zelf erg weinig naar buiten gebracht over een nieuwe Office voor Mac de laatste tijd. Het Office voor Mac blog werd afgelopen maandag zelfs gesloten. Volgens Thorsten Hübschen, Office Duitsland, kunnen we in het tweede kwartaal van dit jaar meer informatie verwachten. Hübschen zegt dat er met grote klanten al over het nieuwe pakket gesproken. Ook een andere medewerker bevestigde dat een nieuw pakket in ontwikkeling is:

The team is hard at work on the next version of Office for Mac. While I don’t have details to share on timing, when it’s available, Office 365 subscribers will automatically get the next Office for Mac at no additional cost.

Where's the new Mac Office