Microsoft verwijdert Bitcoins uit Windows Store

Het voelde in 2014 voor Bitcoin-fanaten als een kleine overwinning: de internetvaluta werd ondersteund door de Windows Store, waarmee een groot techbedrijf er achter leek te staan. Dat bleek echter niet voor altijd: inmiddels heeft Microsoft de Bitcoin-ondersteuning alweer uit de digitale winkel verwijderd.

In een kort bericht zegt Microsoft dat Bitcoin niet langer aan een Microsoft-account gekoppeld kunnen worden. Heb je eerder al Bitcoins toegevoegd aan je account? Dan kun je daar nog wel nieuwe apps en games mee kopen, maar het is niet mogelijk om je geld terug te krijgen.

Waarom Microsoft de Bitcoin-ondersteuning heeft laten varen is nog niet bekend. De functie zat al sinds december 2014 in de Windows Store, dankzij een samenwerking met Bitcoin-startup BitPay. De gestaakte functionaliteit doet vermoeden dat deze samenwerking tot een einde is gekomen.

Het was overigens nooit mogelijk om direct met Bitcoins te betalen. Gebruikers konden de internetvaluta omruilen voor gewone dollars of euro’s tegen de huidige valuta, zodat je software tegen de gebruikelijke prijzen kon kopen. Daarmee was Microsoft nog geen volwaardig ondersteuner van Bitcoin, maar bood het bedrijf wel een handige manier om je geld uit te geven.