Microsoft en ESL maken eSports-tv-serie van Halo 5

Halo 5 krijgt een bijzondere positie in de eSports-wereld. Volgens Variety gaat Microsoft namelijk een reality tv-serie maken rondom de competitie in het spel. Veel details zijn er nog niet, maar het zou de “intensiteit en extreme competitie” van Halo 5 naar de tv brengen, wat dat ook mag betekenen.

De tv-serie wordt gemaakt in samenwerking met Microsoft’s 343 Industries, Electronic Sports League (ESL) en Pilgrim Media Group. Wanneer de serie moet verschijnen en op welke zenders dit dan is, is nog niet duidelijk. De kans is echter wel groot dat je de serie in ieder geval kunt bekijken als je een Xbox One hebt, aangezien dat weer mooie promotie is voor het spel.

Overigens werd er in mei al een eSports-programmering voor de televisie aangekondigd door ESL, Pilgrim en Lionsgate. Halo zou daar het eerste project uit zijn. De vraag is echter of de populariteit die eSports op het internet heeft zich ook doorvertaald naar reguliere tv-kijkers. Daarnaast wordt het een serie, niet een grote uitzending van een wedstrijd. Maar wie weet, misschien wordt dit wel een vast onderdeel van de media-aandacht rondom eSports.