Microsoft gaat eigen IFTTT-concurrent Flow starten

De internetdiensten van IFTTT krijgen er binnenkort een concurrent van een grote techgigant bij. Microsoft zou op dit moment namelijk werken aan Flow, een nieuwe dienst die dezelfde dingen doet die we van IFTTT gewend zijn. Zo kan Flow bijvoorbeeld een tweet die je een like geeft in Slack posten, of e-mails naar een spreadsheet doorsturen.

Het idee van Flow is hetzelfde als bij IFTTT: als je bij de ene internetdienst iets doet, dan gebeurt er bij de ander wat. Zo automatiseer je allerlei processen die je normaliter met de hand uitvoert, zoals bijvoorbeeld het doorsturen van interessante e-mails. IFTTT ondersteunt inmiddels al tientallen diensten, maar dat houdt concurrentie van Microsoft kennelijk niet tegen.

Flow is op een wat rare manier onthuld. De website voor de automatiseerdienst was volgens Venturebeat tijdelijk deels online, waaruit bleek dat Microsoft de nieuwe dienst intern test. Uit de websitepagina’s blijkt dat Flow gratis te gebruiken zal zijn. Inmiddels is de site weer offline gehaald.

Wanneer Flow zal worden uitgebracht is nog niet bekend – en zodra dit gebeurt, zal het nog even duren totdat de Microsoft-dienst het niveau van IFTTT bereikt. Op het moment zou Flow “meer dan 35 diensten” ondersteunen. Een aardig aantal, maar alsnog flink minder dan IFTTT.

Toch zullen ze bij IFTTT vast bezorgd zijn. Met Microsoft hebben ze er immers een concurrent bij die flink wat geld in zijn alternatief kan pompen.