Microsoft geeft Internet of Things-versie Windows 10 vrij

Microsoft maakte in april bekend dat Windows 10 Core ervoor moet zorgen dat de Windows 10-ervaring ook beschikbaar is voor Internet of Things-apparaten. Vandaag werd het startsein gegeven, want het besturingssysteem is vanaf nu te downloaden voor de Raspberry Pi 2 en de MinnowBoard Max.

Windows 10 Core (een van de in totaal zeven versies van het gloednieuwe Windows 10) verscheen in april al als preview-versie, maar sindsdien is er het nodige veranderd. Zo is er eindelijk ondersteuning voor WiFi en Bluetooth, zodat je daadwerkelijk draadloos verbinding kunt maken met je Raspberry Pi 2. Mocht je alvast aan de slag willen, dan is de definitieve release hier te downloaden.

Microsoft hoopt dat we Windows 10 Core gaan installeren op allerlei slimme apparaten. Het bedrijf noemde eerder al dat weerstations en robots bijvoorbeeld bij uitstek geschikt zijn om aan te sturen via het besturingssysteem. Je hebt overigens wel een PC of laptop nodig die al draait op Windows 10, want anders is het onmogelijk om het besturingssysteem op je apparaten te installeren.