Microsoft haalt bericht over grensbewaking offline en neemt afstand van beleid Trump

microsoft

Microsoft werkt samen met de grensbewaking van de Verenigde Staten. Toch neemt het bedrijf nu afstand van het beleid van de regering-Trump. Volgens dat beleid worden migrantenkinderen van hun ouders gescheiden. Dat meldt Bloomberg.

Microsoft haalde gisteren een blogbericht over de samenwerking met de grensbewaking offline. Daarna volgde de verklaring. In het blogbericht uit januari zei het bedrijf nog “trots” te zijn op het partnerprogramma met de grensbewaking. Volgens een woordvoerder was het echter een fout dat het bericht offline gehaald werd. Inmiddels staat deze weer online.

Het bedrijf zegt in een aanvullende verklaring “ontzet” te zijn door het beleid van de regering. Er wordt dan ook door hen aangedrongen om het beleid te wijzigen. Daarnaast roept de softwaremaker het Amerikaanse congres op om een wetswijziging door te voeren, waardoor kinderen niet meer van hun familie worden gescheiden.

Samenwerking

Microsoft ontwikkelde voor overheden een clouddienst, die ook door de grensbewaking gebruikt wordt. Daarmee is het onder meer mogelijk om gezichtsherkenning toe te passen. Het bedrijf heeft volgens Bloomberg contracten ter waarde van ruim 19 miljoen dollar lopen met de grensbewaking.