‘Microsoft heeft HoloLens af, mikt op release met Windows 10’

Microsoft HoloLens

We zijn er inmiddels aan gewend dat voor elke grote productlancering alle foto’s en specificaties al uitlekken, maar dat was niet het geval bij de HoloLens van Microsoft. Deze holografische bril kwam in januari letterlijk uit de lucht vallen.

We hebben nog een kleine verrassing, want met een beetje geluk kunnen we nog voor het einde van het jaar aan de slag met de HoloLens. Het team achter Windows 10 zou namelijk hopen dat de bril tegelijk met de nieuwe versie van het besturingssysteem op de markt verschijnt. Microsoft heeft al laten weten dat Windows 10 uiterlijk in september vrijgegeven wordt, dus dat geeft ons meteen een mooie richtlijn voor de release van de HoloLens.

Microsoft zou de holografische bril al af hebben, maar wil ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk apps en games beschikbaar zijn bij de lancering. Zonder apps is de bril namelijk volkomen nutteloos. Wat je er dan mee kunt? Microsoft belooft ons dat we de wereld op een totaal nieuwe manier gaan zien en onderstaande video vertelt wat ze daarmee bedoelen.