Microsoft helpt kinderen met dyslexie om beter te kunnen lezen

Dyslexie is een vervelende aandoening, zeker als je nog op school zit. Waar anderen snel een tekst lezen en het begrijpen, proberen kinderen met dyslexie het letter voor letter te lezen. Leren gaat langzamer en je kunt snel achter gaan lopen. Microsoft wil juist deze kinderen nu een handje gaan helpen met zijn Learning Tools.

Volgens Microsoft heeft een op de vijf kinderen dyslexie. Maar met de nieuwe Learning Tools moeten zij beter gaan leren lezen.

Woorden oplichten

Dit doet het programma door bijvoorbeeld het woord dat je aan het lezen bent op te lichten. Zo weet je waar je bent en hoef je daar niet steeds naar te zoeken. Bovendien wordt de tekst hardop voorgelezen en opgedeeld in lettergrepen. De afstand tussen letters en regels wordt zo vergroot, zodat het eenvoudiger wordt om woorden te lezen.

De bedoeling is dat dyslectische kinderen op deze manier alsnog zelfstandig leren lezen op hun eigen niveau. Door alle toegevoegde features lezen kinderen bovendien sneller, wordt hun focus groter en leren ze beter lezen.

Microsoft Learning Tools is gratis uit te proberen en te downloaden voor OneNote.