Microsoft ontwikkelt bril die emoties kan aflezen

Als het aan Microsoft ligt hoeven we straks niet meer te vragen hoe het met iemand gaat. Je moet dat straks namelijk kunnen aflezen met een speciale bril.

Microsoft heeft namelijk patent aangevraagd op een wearable die emoties van personen kan detecteren. Het apparaat zou met behulp van verschillende sensoren, camera’s en een microfoontje menselijke gebaren, expressies en houdingen kunnen waarnemen. Het microfoontje zorgt ervoor dat het apparaat veranderingen in spraak kan waarnemen, zoals de snelheid waarmee iemand praat of de toon waarop iemand iets zegt. Vervolgens krijgt de gebruiker van de wearable direct feedback binnen over de gemoedstoestand van de betreffende persoon.

De bril zou ook kunnen vaststellen hoe grote groepen op bepaalde dingen reageren. Een spreker die een presentatie geeft zou door middel van de bril kunnen bepalen hoe het publiek zijn toespraak tot nu toe vindt. Het is niet duidelijk of Microsoft deze slimme bril ook daadwerkelijk in productie gaat nemen. Het patent zorgt er in ieder geval voor dat niemand met het idee aan de haal gaat.