Microsoft presenteert mixed reality-headset HoloLens 2

Microsoft-HoloLens-2

Microsoft heeft de HoloLens 2 onthuld. De ‘mixed reality’-headset – zoals Microsoft augmented reality noemt – moet de manier waarop “werk gedaan” wordt, veranderen, zo hoopt Microsoft. Dat meldt Engadget. Volgens het bedrijf wordt deze headset comfortabeler en meeslepender dan het origineel.

De HoloLens 2 zou meer dan twee keer het gezichtsveld hebben dan zijn voorganger, al is niet duidelijk hoe groot dat gezichtsveld precies is. Wel is duidelijk dat de 47 pixels per graad aan zicht behouden wordt. De verandering is volgens het bedrijf het equivalent van het wisselen van een 720p-televisie naar een 2K-set voor ieder oog.

Verder moet de headset je ogen volgen om precies te weten waar je naar kijkt. Je handen worden gevolgd zonder een controller, dankzij de nieuwe “time-of-flight”-dieptesensor en een aantal algoritmes. De headset zelf moet comfortabeler zijn dankzij verbeterd management van de temperatuur en koolstofvezelmateriaal.

Zakelijke gebruikers

De headset richt zich met name op zakelijke klanten. Het werkt dan ook al samen met diverse bedrijven – waaronder Airbus, Honeywell, Pearson en Saab – om software te lanceren voor gebruikers van het apparaat. Ook werd er een virtueel whiteboard getoond waar meerdere mensen kunnen praten en idee├źn kunnen delen. Dat heet Spatial en moet nog gelanceerd worden.

De HoloLens 2 moet later dit jaar gelanceerd worden voor 3.500 dollar. De headset wordt vooralsnog niet in Nederland verkocht, maar wel in onder meer Duitsland en Frankrijk.