Microsoft publiceert gratis eBook gevuld met ‘echte sciencefiction’

Microsoft heeft eerder vandaag hun gratis eBook ‘Future Visions: Original Science Fiction Stories’ online gezet. Het boek is een collectie korte verhalen, geschreven door bekende auteurs en geïnspireerd op technologie uit het lab van Microsoft.

De Amerikaanse tech-gigant nodigde de auteurs eerder dit jaar al uit in hun lab en gaf ze onbeperkt toegang tot mensen, hardware en kennis met als enige opdracht: schrijf een kort, inspirerend verhaal met al die input als inspiratie. Auteurs als David Brin, Ann Leckie (Ancillary Justice) en Robert J. Sawyer, de geestelijk vader van FlashForward, behoorde tot het groepje geselecteerde schrijvers.

Elke schrijver was volgens Microsoft geheel vrij welke onderzoeken binnen het Microsoft Lab ze wilde gebruiken voor hun verhalen, maar uiteindelijk voeren thema’s als machine learning, neurale netwerken en de real-time opties van Skype wel de boventoon.

Het boek ‘Future Visions’ is nu gratis te downloaden via Amazon, Kobo en iBooks. Op de redactie hebben we het boek intussen al binnen, een recensie zal dus binnenkort wel volgen!