‘Microsoft werkt aan Slack-concurrent als onderdeel van Office 365’

Microsoft Teams Slack

In heel veel organisaties wordt Slack gebruikt om intern te communiceren. En da’s slecht nieuws voor Microsoft, die natuurlijk graag de dienstverlener van kantoordiensten wil zijn. Eerder zou het daarom hebben geprobeerd om Slack over te nemen. Nadat dat mislukte, zou plan B in werking zijn getreden: het ontwikkelen van een eigen Slack-concurrent.

De dienst zou een verlengde worden van Skype en zou Skype Teams gaan heten, meldt MSPowerUser. De screenshots die de site daarbij toont, maken het gerucht extra geloofwaardig. Daarop is duidelijk te zien dat de dienst veel wegheeft van Slack. Het bevat teams met verschillende kanalen waarin je kunt chatten en je kunt bestanden en notities delen. Zelfs aan een stukje kantoorhumor is gedacht, met een functie om stickers te delen.

Skype Teams

De kracht van Slack is dat het heel veel integraties heeft met externe diensten. Dat biedt Microsoft ook, door een integratie met de Office 365-apps, maar vooral via chatbots. Afgelopen voorjaar lanceerde Microsoft het Bot Framewerk waarmee ontwikkelaars chatbots kunnen bouwen voor allerlei diensten. De bots die hiermee voor Skype worden gemaakt, werken ook in Skype Teams.

Op dit moment zou Skype Teams intern worden getest. Er zouden – naast desktop-apps en een webinterface – mobiele apps zijn voor Android, iOS en Windows Phone. Wanneer de dienst beschikbaar komt voor het publiek is onduidelijk, maar in eerste instantie zou het een exclusief product zijn voor Office 365-gebruikers.