Microsoft start in mei met testversie van Minecraft Education

Minecraft: Education Edition

Microsoft start volgende maand met een betaversie van de Minecraft: Education Edition, de educatieve versie die op scholen gebruikt moet gaan worden. In totaal doen meer dan honderd scholen uit dertig verschillende landen mee, waaronder scholen uit Nederland.

Na een maand testen wil Microsoft in juli de educatieve versie van Minecraft beschikbaar stellen voor mensen die geïnteresseerd zijn. Ook tijdens de zomerperiode gaat het bedrijf deze versie verder ontwikkelen. Dat doet het team in samenwerking met leraren, om lessen te ontwikkeling, ervaringen te delen en nieuwe projecten te maken. Op dit moment zijn al verschillende werelden te downloaden, zoals de Tempel van Artemis en de Grote Piramide van Gizeh, beiden één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid.

Minecraft Education is een andere versie dan MinecraftEdu. Die versie werd begin dit jaar door Microsoft gekocht en vormt de basis voor de officiële versie die het bedrijf nu ontwikkelt. Zo heeft het de mogelijkheden toegevoegd waarbij leerlingen persoonlijke logingegevens kunnen krijgen en hun persoonlijke voortgang kunnen bijhouden.

Uiteindelijk moet de educatieve versie van Minecraft door middel van een licentie  beschikbaar worden voor scholen, musea en bibliotheken. Particulieren kunnen deze versie niet kopen, maar leerlingen kunnen bijvoorbeeld wel de logingegevens van hun school gebruiken om thuis aan de slag te gaan met Minecraft Education. Het bedrijf maakt later dit jaar meer bekend over onder andere de prijzen en beschikbaarheid van het licentiemodel.