Microsoft trekt de stekker uit Xbox Fitness

Microsoft probeer van de Xbox meer te maken dan alleen een spelcomputer. Maar als het één ding niet zal zijn, dan is het een fitnessmachine. Het techbedrijf trekt namelijk de stekker uit Xbox Fitness – een video-app die met behulp van Kinect hielp bij het doen van sportoefeningen. Vanaf 1 juli 2017 zal de fitnessapplicatie niet langer beschikbaar zijn, meldt The Verge.

Het lijkt er op dat Microsoft enigszins weg stapt van de Kinect en de fitnessmogelijkheden hiervan. De nieuwe Xbox One S heeft bijvoorbeeld geen Kinect meegeleverd – en heeft ook niet de aansluiting om er een losse op aan te sluiten. In december vorig jaar was de Kinect niet langer vereist voor Xbox Fitness, maar daardoor was het in feite een app vol fitnessvideo’s.

In het komende jaar gaat Microsoft de app geleidelijk verwijderen. Vanaf deze week is het niet langer mogelijk om fitnessmateriaal in het programma te kopen, waarna de abonnementsopties voor Xbox Live Gold-leden op 15 december weggaan. Op 1 juli kan niemand meer bij de Fitness-app.