Microsoft-website vertelt hoe goed je snor nou echt is

Moustache Microsoft

Doe je dit jaar mee aan movember? Dan kan een nieuwe website van Microsoft je een handje helpen. Op MyMoustache kun je een snorfoto uploaden, waarna de site eerlijk oordeelt hoe goed je op weg bent. Daarbij krijg je te horen of je snor weinig voorstelt, of dat je al de ultieme laag bovenliphaar hebt.

De site van Microsoft gebruikt gezichtsherkenning om je snor te identificeren, waarna wordt geoordeeld hoe lang hij inmiddels is. Dat wordt aangegeven met een balk onderin het beeld, waarin je langs ‘Lame Mo’, ‘Getting There’ en ‘Ultimate Mo’ kunt bewegen. Je krijgt meteen ook de gemiddelde snorlengte van alle andere websitegebruikers te zien.

MyMoustache is een Microsoft Garage-project – oftewel een hobbyproject van een groepje Microsoft-ontwikkelaars. Dezelfde groep maakte eerder al de website How Old, die met gezichtsherkenning inschat hoe oud je nou eigenlijk bent. Leuke projecten, die tegelijk helpen met het verbeteren van gezichtsherkenningssoftware:

We vroegen ons af: “Wat als je een machine kunt leren om de lengte van gezichtshaar te detecteren?” Na een hoop geintjes bij de waterkoeler, brainstormsessies en mockups, is ons idee beter uitgewerkt dan we eerst hadden verwacht.

Microsoft wil met de website ook aandacht genereren voor movember – een jaarlijks evenement waarbij mannen hun snor laten staan, om zo aandacht te vragen voor prostaatkanker en teelbalkanker.