Microsoft werkt aan 3D audio technologie om blinden te helpen navigeren

Microsoft werkt aan een speciale 3D audio technologie om blinden en slechtzienden te helpen navigeren door een stad. Een smartphone, speciale headset en honderden sensoren moeten de drempel om de straat op te gaan voor slechtzienden drastisch verlagen.

In samenwerking met vijf andere partijen is Microsoft een pilot gestart in het Verenigd Koninkrijk. Gedurende de pilot worden straten, winkels en treinstations uitgerust met speciale ‘beacons’, die via Bluetooth een geluid delen met een smartphone.

Blinden en slechtzienden worden vervolgens uitgerust met die smartphone en een speciale hoofdtelefoon die via botgeleiding het geluid van de beacon direct op het binnenoor laat binnenkomen. Deze geluiden kunnen richtingsaanwijzingen zijn, maar ook treininformatie of – met medewerking van partner Tesco – een hint in welk schap de koekjes te vinden zijn.

Hoewel het onderzoek nog in een bijzonder vroeg stadium is, is het wel erg interessant. Wil je meer lezen, doe dat dan hier, heb je minder geduld, bekijk dan de samenvatting van Microsoft hieronder.