Microsoft werkt aan AI-functie in Word om je beter te laten schrijven

microsoft

Hoewel we tegenwoordig behoorlijk wat af zitten te schrijven – e-mails, WhatsApp-berichtjes en berichten op sociale media – is dat niet voor iedereen even gemakkelijk. In Microsoft Word moet binnenkort een functie komen die je helpt bij het schrijven van een document, meldt TechCrunch.

De functie heet Ideas en gebruikt kunstmatige intelligentie. Ideas heeft onder meer een optie die je helpt om beknoptere en leesbaardere teksten te schrijven. Het is een soort grammatica-controle, maar dan eentje die meer doet dan alleen je fouten verbeteren. Het richt zich er echt op om je geschreven tekst beter te maken.

Zo helpt de machine learning je bijvoorbeeld om een suggestie te geven om een zin te herschrijven als deze behoorlijk complex is geworden. Ook moet Ideas je helpen om inclusievere teksten te schrijven.

Word Designer

De cloud-gebaseerde tool geeft je verder informatie over de geschatte leestijd van je document. Daarnaast kan het belangrijke punten uit een document halen, wat handig is als je een lang document moet lezen. Tot slot moet je met Word Designer verschillende delen van een document kunnen stijlen, waaronder tabellen.

De nieuwe functies worden vanaf juni beschikbaar voor de testgroep van Office: Office Insiders. In de herfst komen ze naar alle gebruikers.