‘Microsoft werkt aan tablet die je dubbel kunt vouwen’

Vouwbaar lijkt een trend te zijn. Samsung zou werken aan een dergelijke telefoon, ZTE heeft er net een onthuld. En nu lijkt ook Microsoft mee te gaan doen aan de vouwbare trend. Het bedrijf zou werken aan een tablet die je dubbel kunt vouwen, meldt Windows Central op basis van anonieme bronnen.

De tablet met codenaam Andromeda wordt bediend met een stylus. Ook moet het apparaat een belfunctie krijgen. Andromeda draait verder op Windows 10, en krijgt standaard een notitieboek-app. Die app is gekoppeld aan OneNote en Windows Ink.

Notitieboek

Interessant is dat er virtuele pagina’s over twee schermen getoond zouden worden. Daardoor moet het apparaat aanvoelen als een notitieboek. Doordat je de tablet dubbel kunt vouwen, kun je hem ook nog eens gemakkelijk in een jas- of broekzak stoppen.

Vooralsnog zijn er echter alleen prototypes van de Andromeda. Bovendien bestaat de kans nog dat het apparaat geschrapt wordt. Volgens Windows Central kan de tablet echter ook volgend jaar al op de markt komen. Dat is dus nog even afwachten.