Microsoft wil 40 miljoen mensen in 2022 van internettoegang voorzien

Microsoft

Microsoft heeft laten weten dat het meer gaat doen om meer mensen van internettoegang te voorzien. In juli 2022 moeten 40 miljoen mensen deze toegang ook hebben. Daarbij richt het bedrijf zich in eerste instantie op Latijns-Amerika en Afrika.

Het is niet voor het eerst dat Microsoft met zo’n initiatief aan de gang gaat. In 2017 begon het al met zijn Airband Initiative, waarbij het bedrijf internettoegang wilde stroomlijnen in de Verenigde Staten. In juli 2022 moeten 3 miljoen extra mensen breedbandverbindingen hebben in de VS.

Nu wordt dat project dus internationaal uitgebreid, vertelt Microsoft in een blog. Het doel is om lokale partners die hun gemeenschap en het gebied waar ze wonen kennen in staat te stellen om internettoegang beschikbaar te maken.

Vooralsnog richt Microsoft zich dus specifiek op twee gebieden, maar in de toekomst moeten daar andere regio’s bijkomen.

Hoe gaat Microsoft dat doen?

Daarbij komen behoorlijk wat uitdagingen kijken. Er zijn immers grote verschillen in gebieden, en wat in Zuid-Afrika werkt, werkt mogelijk niet in Ghana. Er is dan ook een grote afhankelijkheid van innovatieve technologieën, regulerende aanpakken en zakelijke modellen, aldus Microsoft.

Het bedrijf heeft nu een aanpak opgezet dat uit vier onderdelen bestaat. Daarbij richt het zich op werken met lokale providers en gemeenschappen om betaalbare en betrouwbare internettoegang op te zetten, en werkt met wetgevers om toegang voor TV White Space mogelijk te maken.

TV White Space zijn draadloze frequenties die opnieuw gebruikt kunnen worden om internettoegang voor een groot gebied beschikbaar te maken.

Foto: Shutterstock.com