Microsoft wil Cortana op de voorruit van je auto projecteren

Dat ook Microsoft werkt aan een versie van hun besturingssysteem voor in de auto was al geen verrassing meer, het bedrijf presenteerde die plannen immers vorig jaar al. Maar die plannen zijn intussen een heel stuk verder, bleek vandaag in Taiwan, waar Microsoft een demonstratie liet zien van Cortana in de auto.

Tijdens de Microsoft TechDays in Taiwan presenteerde het bedrijf een volgende versie van ‘Connected Car’, waarin virtuele assistent Cortana wordt geprojecteerd op de voorruit. Bestuurders kunnen vervolgens via spraak én aanraking van de ruit diverse handelingen verrichten, zoals het instellen van de navigatie of reserveren bij restaurants.

Volgens de Taipei Times zou Microsoft al enige tijd met zulke hardware op de markt willen komen, maar zou er tot voor kort een te hoog prijskaartje aan hebben gehangen.

De demonstratie wijst overigens niet op een snelle lancering van een geheel eigen versie van Windows voor auto’s. Dat betekent niet dat Microsoft nog geen belangen in de autoindustrie heeft. De afgelopen jaren werkte het nauw samen met onder andere Ford, Fiat, Kia en BMW om delen van Windows terug te laten komen in hun vierwielers. Vooralsnog was dat dus vooral maatwerk, waardoor er geen echte grip te krijgen was.

Vorig jaar demonstreerde Microsoft hun concepten rond Windows in de auto: