Nieuwe Xbox gaat Xbox One X heten en komt 7 november uit

Xbox One X

Er was al een ontzettend veel over gezegd en geschreven, maar hoe hij ging heten wisten we nog niet: de nieuwe Xbox. Onder de naam Project Scorpio deelde Microsoft bijvoorbeeld twee maanden geleden al de technische details van de nieuwe gameconsole. Sinds de perspresentatie op gamebeurs E3 gisteren heeft Project Scorpio nu ook een officiële naam: Xbox One X.

De Xbox One X is vanaf 7 november te koop en gaat 499 euro kosten. Da’s een flinke smak geld (100 euro meer dan een PlayStation 4 Pro), maar daarvoor krijg je wel een gameconsole waarmee je echt in 4k kunt gamen. Om dat mogelijk te maken is er simpelweg een hele krachtige grafische processor en flink wat werkgeheugen nodig. Anno 2017 betekent dat gelukkig niet dat het apparaat ook groot wordt. Microsoft heeft gezorgd dat de koeling compact is, waardoor de Xbox One X de kleinste Xbox tot nu toe is.

Games

Het goede nieuws is verder dat controllers en andere accessoires van de Xbox One gewoon werken met de Xbox One X. Ook zijn alle Xbox One-games zonder problemen te spelen op de nieuwe console. Sterker nog: een aantal games krijgt een grafische upgrade waardoor je ze in 4k kunt spelen. Dit geldt onder meer voor Minecraft en Ghost Recon Wildlands.

Tot slot wordt het ook mogelijk om meer oude games te gaan spelen. Je kon al oude Xbox 360-games spelen op de Xbox One, nu gaat Microsoft er voor zorgen dat ook een deel van de originele Xbox-titels weer opnieuw te spelen is. Sterker nog: je kunt deze games zelfs via je lokale netwerk spelen tegen mensen met een Xbox 360 of originele Xbox.

Uiteraard kondigde Microsoft ook nieuwe games aan bij de officiële lancering van de Xbox One X. Deze games zullen ook gewoon speelbaar zijn op een oude Xbox One, maar op de X zullen de graphics uiteraard een stuk beter zijn. Het gaat onder meer om Assassin’s Creed: Origins (27 oktober) en Forza Motorsport 7 (3 oktober). Uiteraard gaat FIFA 18 ook gebruik maken van de grafische mogelijkheden van de nieuwe Xbox.

Xbox One S

Hoef je niet per se de beste graphics, maar wil je wel een Xbox in huis halen, dan is de Xbox One S een interessant alternatief. Alle games draaien daar gewoon op en je kunt hem eventueel zelfs gebruiken om films af te spelen in 4k.

Microsoft onthulde de Xbox One S een jaar geleden als kleine upgrade van de Xbox One. Met de introductie van de Xbox One X heeft Microsoft de prijs van deze console verlaagt naar 249 euro.

Xbox One X Xbox One X Xbox One X