Microsoft’s Illumiroom concept is te duur om realiteit te worden

Een collectieve “aaaaawwwh” over de Interwebs deze middag. Want nadat Microsoft in april iedereen op de banken kreeg met het Illumiroom-concept, blijkt het project niet meer dan een onderzoek en is het concept te duur om op de consumentenmarkt te brengen.

Toen de eerste beelden van het Illumiroom-project eind april op het web verschenen, werd er al snel de link gelegd tussen de nieuwe Xbox One en deze gepimpte projector. Helaas blijkt het project niet verder te komen dan de labs van Redmond.

It’s really super-neat if you’re in the lab and you’ve got Microsoft money and you could totally set up this awesome lab, but… we looked at it, but for an average customer it’s, like, thousands of dollars for the set up

Volgens Albert Penello, hoofd van productontwikkeling van Xbox, was het project altijd al beperkt tot onderzoek en zou het nooit op consumentenmarkt beschikbaar komen, onder andere omdat de hardware te duur zou zijn om aan te schaffen.

Helaas, maar ondanks een spectaculaire demo tijdens Samsung’s CES keynot begin dit jaar lijkt het er dus niet op dat we Illumiroom op korte termijn in de huiskamer mogen verwachten.