Microsoft’s MixShape analyseert én visualiseert je ideale mix tape


De mix tape is (wederom) bezig aan een revival. Zelfs de NRC zegt het, naar aanleiding van de lancering van nieuw Nederlands muziekinitiatief Perfects. Een toonbeeld van de complexiteit die een goede mixtape met zich meebrengt. Zou je analyses en algoritmes kunnen gebruiken om dat te vergemakkelijken? Microsoft probeert het in ieder geval wel, met MixShape.

Het idee simpel doch doeltreffend: voer je Spotify-playlist, de moderne equivalent van de mix tape, aan MixShape, kies wat voor event het betreft (trainen, feestje, romantisch avondje?) en de app gaat voor je aan het passen en meten. Waar zitten de partypompers en waar zitten de Debby Downers? Pas vervolgens de playlist aan en probeer het opnieuw. Op deze manier creëer je de meest soepele mix tape ooit.

Te gek idee natuurlijk, al zit ik natuurlijk niet te wachten op een melding als hieronder. Daarnaast kreeg ik mijn instant classic “wintersport 2010”-lijst niet in de geremixt versie terug in Spotify, maar wellicht is dat slechts een technisch tegenvallertje wat snel verholpen gaat worden.

mixshape2