Microsoft’s virtuele assistent Cortana maakt gebruik van Foursquare

Microsoft gaat actief de locatiedata van het New Yorkse Foursquare gebruiken om hun virtuele assistent Cortana slimmer te maken. Sommige gebruikers van Windows Phone 8.1 zagen de afgelopen dagen al suggesties op basis van locatie voorbij komen, nu rolt Microsoft groots uit.

Een splitsing van functionaliteiten, een nieuwe huisstijl en nu ook nog eens een nieuwe samenwerking met Microsoft: er gaat een hoop frisse energie naar Foursquare de laatste maanden. En terecht natuurlijk, want de New Yorkse startup heeft, bijna 5 jaar onderweg en vele miljarden check-ins verder, natuurlijk een bak met locatiedata om jaloers op te worden.

Niet vreemd dat Microsoft daar gretig van gebruik wenst te maken. De Amerikaanse softwaregigant investeerde eerder dit jaar al een stevig bedrag van $15 miljoen in Foursquare en laat nu hun virtuele assistent Cortana de dienst gebruiken om je te voorzien van tips in de omgeving.

De nieuwe toevoeging geeft populaire locaties weer, waaronder restaurants, bars en andere interessante plekken. Deze suggesties worden keurig in de ‘kaarten’ van Cortana weergegeven, pas wanneer je er op doorklikt wordt je naar de app van Foursquare geleid om meer informatie te bekijken.

Naast de verbetering van Cortana wil Micrsoft de data van Foursquare gaan gebruiken om de zoekresultaten van Bing te verbeteren voor zowel de website als de desktop versie van Windows 8.1