‘Microsoft’s Xbox team is smartwatch al aan het testen’

Ongelogen de waarheid: een dag is een eeuwigheid op de interwebs, laat staan twee dagen. Schreven we maandag nog over het gerucht dat Microsoft bezig zou zijn met het verzamelen van leveranciers voor een smartwatch, vandaag meldt The Verge dat er al prototypes van een slim horloge met 1.5-inch touchscreen getest worden.

Het regent geruchten rond smartwatches: Apple, Google, LG en Samsung zouden allemaal al bezig zijn met het designen van een slim horloge. Als laatste leek Microsoft aan te sluiten. Leek, als de laatste geruchten kloppen. Want volgens het doorgaande goed ingevoerde weblog is Microsoft zelfs al meer dan een jaar bezig met de ontwikkeling van een smartwatch.

A reliable source familiar with Microsoft’s Xbox plans has revealed to The Verge that the company has been developing a wrist-worn device for just over a year.

Volgens de bron van The Verge zou het bedrijf in eerste instantie een hartslagmeter als accessoire voor de Xbox willen uitbrengen, maar besloot het in de design fase dat het de aandacht toch zou gaan leggen op een volledige smartwatch.

De smartwatch zou intussen dus zelfs al in prototype-fase zijn, waarbij de teamleden van Xbox accessoires en Xbox Kinect zich bemoeien met het ontwikkelen en doortesten van het product. De huidige prototypes zouden beschikken over een 1.5-inch touchscreen en de meest geavanceerde van het stel zou beschikken over dezelfde magnetische connector die we zien in de Surface tablets. Met deze slimme connector is het apparaat niet alleen op te laden, maar kan er ook data worden verzonden.

Voor Microsoft is het terrein van smartwatches niet geheel onbekend: in 2003 lanceerde het al het SPOT-concept en daarnaast is Microsoft’s eigen Bill Buxton behoorlijk onderlegd als het gaat om slimme horloges. En terwijl SPOT het nooit heeft gered tot wereldwijde productie, lijkt het dit met de volgende innovatie wel te gebeuren.

Het is de vraag hoe snel Microsoft is, of ze de eerste zijn en daarnaast: hoe gaat het werken?